Haberin DevamıHaberin Devamı
Kahvaltı güne enerjik başlamak için atlanmaması gereken önemli bir öğündür. Uzmanlar, kuruyemiş ve çekirdeğe de kahvaltıda yer verilmesini öneriyor.
Yapılan bir araştırma günde 28 gram kuruyemiş tüketmenin kalp hastalığı ve kanser riskine bağlı ölüm oranının azalmasıyla ilişkili olduğunu ortaya koydu. 2022 yılında yapılan çalışma Advances in Nutrition dergisinde yayımlandı.
Kuruyemişler ve tohumlar, sağlıklı yağlar, protein ve lif açısından zengin olduğu için sindirim sürecini yavaşlatır ve uzun süre tok kalmanıza yardımcı olur. Böylece gün içinde ani açlık krizlerini önler.
Ceviz, badem, fındık ve keten tohumu gibi kuruyemişler omega-3 ve doymamış yağ asitleri bakımından zengindir. Bu yağlar, kötü kolesterolü (LDL) düşürmeye ve iyi kolesterolü (HDL) artırmaya yardımcı olarak kalp sağlığını destekler.
Özellikle ceviz, beyin sağlığı için önemli olan omega-3 yağ asitlerini içerir. Düzenli olarak kahvaltıda tüketildiğinde odaklanmayı artırabilir, hafızayı güçlendirebilir ve zihinsel yorgunluğu azaltabilir.
Kuruyemişler ve tohumlar, düşük glisemik indekse sahip oldukları için kan şekerini dengede tutmaya yardımcı olur. Kahvaltıda tüketildiğinde, gün içinde kan şekerindeki ani yükselme ve düşüşleri önleyerek enerji seviyesini sabit tutar.
Keten tohumu, chia tohumu ve badem gibi besinler yüksek lif içeriğiyle sindirimi düzenler ve bağırsak sağlığını destekler. Kabızlığı önlemeye yardımcı olabilirler.
Haber Kaynak : CNNTURK.COM
“Yayınlanan tüm haber ve diğer içerikler ile ilgili olarak yasal bildirimlerinizi bize iletişim sayfası üzerinden iletiniz. En kısa süre içerisinde bildirimlerinize geri dönüş sağlanılacaktır.”
GÜNDEM
23 Mart 2025SPOR
23 Mart 2025GÜNDEM
23 Mart 2025SPOR
23 Mart 2025SPOR
23 Mart 2025GÜNDEM
23 Mart 2025GÜNDEM
23 Mart 2025